Koselig at du kikker innom

torsdag 22. november 2012

Naturlig pynt

Jeg dro ut i skogen for å samle litt naturmaterialer, og her er fangsten min.
Jeg laget runde baller av mose. Her kan både grønn mose og hvit reinlav brukes, selv om den hvite reinlaven nok er litt tørrere enn grønn mose. 
Jeg samlet mosen så godt jeg kunne i hånda mi og snurret sort sytråd rundt ballen med veldig lett hånd. Trykker du for hardt blir mosekula veldig hardstappet og kanskje litt liten i størrelsen.
Mosekula la jeg til tørk ved peisen, og etter et par dager var den relativt tørr, slik at den kunne bli med i borddekorasjonen. Små furukongler og store grankongler pynter også veldig opp på bordet. De er tørket ved peisen også, slik at de har åpnet seg ordentlig flott.



 Et søtt lite grantre fikk også bli med hjem i posen.
Det vokste på en stein, og var derfor lett å ta med seg.
Hvis treet hadde stått står i jord, så hadde det vært alt for lange røtter til å kunne bli dratt opp på en lett måte.

NB: Jeg tar bare med meg "ville" små juletrær,
 ikke slike som er plantet og som skal vokse seg store
 for å bli til både hus og papir når de er voksne.

I en flott rustikk potte
fylt med litt blomsterjord og mose på toppen,
 kan den bli med i borddekorasjonen den også.
I et lite metallfat i rustikk stil har jeg laget en liten dekorasjon med mose, lyng, kongler, kanelstenger og tørkede appelsinskiver. Lyset som står midt i mosen er plantet ned i en liten metallboks. Da blir lyset enkelt å skifte ut når det er brent ned.
Lyset og mosen er satt ned i litt leire for å stå ordentlig. I denne dekorajonen har jeg bare lagt mose på halve fatet. Resten av fatet kan brukes fritt. Her kan det legges appelsiner eller annen frukt. Kuler av alle slag, eller slik jeg har gjort det nå, tre kubbelys.
Senere, når det nærmer seg advent, kan hele den naturlige pynten inngå i julens pyntede ting på en enkel måte ved å tilføre fargede bånd og fargede lys.

2 kommentarer:

  1. Fantastisk at du bruker naturen, mamma :D Gir stor glede av at det faktisk er noen som vet hva julestemning handler om.. Det handler ikke om å kunne kjøpe seg den fineste pynten og mest pynt, men at man som familie kan glede seg sammen over at det man har funnet ute kan bli skatter i hjemmet! Stolt a deg, mamma <3

    SvarSlett
  2. Så flink du er til å bruke ting fra naturen. Vakkert og stemningsfullt.

    Klem

    SvarSlett