Koselig at du kikker innom

onsdag 16. oktober 2013

Til Spania med Skotselv Skolekorps

Jubileumstur med sol og varme

Skotselv skolekorps feirer 10 års jubileum denne høsten og oppvarmingen startet i Spanias deilige sol en hel uke til ende.
En sporty gjeng med 69 voksne og barn fra Skotselv dro på langtur sammen ned til Malaga i Spania. 10 årsjubileet til skolekorpset i bygda skulle markeres skikkelig, og alle instrumentene ble godt pakket ned sammen med sommertøyet.  Et luksushotell i byen Benalmadena like utenfor Malaga ble basen, og på dette hotellet var det ikke spart på noe. Turlederne Kari Mette Høstvik, Grete Letmolie og Tommy Thorud hadde lagt seg godt i selen og ga korpsmedlemmene med familier mange opplevelser som de sent vil glemme. Noen klappet delfiner, noen kjørte gocart, noen prøvde seg på Segway, noen dro på dagstur til Afrika, noen dro på shoppingtur til storbyen Malaga, noen leide sykler og dro på sykleturer, noen spaserte i byen mens andre kastet seg ut i det deilige bassenget på hotellet og var der nesten til svømmehuden vokste fram mellom tærne. Felles for alle var middagen klokken 20.00 hver kveld, og kelnerne på hotellet måtte ganske snart gi opp å plassere korpset på forskjellige bord i den store restauranten. Langbord skulle det være, og fellesskapet rundt måltidet ble krydret med dagens opplevelsesrike historier.


To dager ble satt av til musikalske konserter, marsjering og korpsdrill for det spanske folket i området. Hotellets gjester fikk en flott konsert ved bassengkanten, og de som ikke var utendørs fikk musikken inn gjennom åpne verandadører i alle de syv etasjene.
Det bor mange nordmenn i Spania og den norske skolen, Colegio Noruego i Benalmadena, har 135 norske elever fra 1.klasse til 1.videregående. Dit reiste Skotselv skolekorps og holdt en utendørs konsert for meget imponerte skoleelever. Til slutt i konserten viste skolekorpset fra Skotselv fram sin flotte gatemarsj og applausen etter oppvisningen ville nesten ikke stoppe.


-       Her på den norske skolen trives alle skoleelevene sammen på tvers av både alderstrinn og klasseinndeling. Elevene våre bor nær og fjern og de som bor lengts unna har en reisevei på 40 minutter hver dag for å komme seg hit på skolen. Men ingen klager verken på varme dager eller lang skolevei, fortalte rektor på skolen Trond Are Gjone. Han likte godt å få besøk fra Norge, og satte stor pris på korpsmusikken. Han fortalte at nordmennene som bor her møtes ofte til samlinger og festligheter, og 17.mai blir feiret med langt 17.mai tog til Spansk korpsmusikk.












 Etter besøket på den norske skolen i Benalmadena bar det avsted i busser til fjellandsbyen Mijas en halv times kjøring rett opp bratte fjellskråninger. Skolekorpset masjerte gjennom trang gater og innbyggerne tøt ut av husene sine for å ta korpset i nærmere øyesyn. Den lokale fjernsynsstasjonen hadde også sin kameramann på plass for dette ville de ha på tape og vise på nyhetene samme kveld og politiet ryddet gatene slik at korpset fikk marsjert ordentlig.
-       Denne turen til Spania med Skotselv skolekorps var en utrolig bra tur. Vår familie har for tiden alle tre barna våre med i skolekorpset. Høydepunktet for oss var nok turen til fjellandsbyen Mijas. Det er ikke så ofte at skolekorpset opplever å få politieskorte når de er ute på oppdrag, og det å bli filmet for lokalfjernsynet var også morsomt. Vi ble igjen i byen når de andre reiste tilbake til hotellet , for denne byen hadde vi lyst til å kikke nærmere på, fortalte Anne Lene Magnussen. Hun reiste ned til Spania som korpsleder, og opplevde at hun ble nestleder i korpset etter årsmøte og medlemsmøte på det spanske hotellet. Som nestleder i korpset vil hun berømme de eldste musikantene. Hun syntes at de tok seg meget godt av de yngste i korpset på en god og inkluderende måte, og det mener hun er det aller beste ved Skotselv skolekorps. Den 9. November blir det stor jubileumskonsert på Kulturhuset i Skotselv, og oppvarmingen til konserten er allerede godt i gang med mye solstråler i instrumentene som skal varme godt i hjembygda.








































































Til Afrika















































Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar