Koselig at du kikker innom

tirsdag 13. juni 2023

Siste året på Nydalen Kunstskole 2022-2023

 

 


Livet er et puslespill

Noen ganger leter vi etter 

den siste biten 

som skal passe inn i bildet 

uten å se den noen steder

Verket er ikke fullført 

uten den siste biten

Etter mye leting dukker 

den siste biten plutselig opp 

Gleden over funnet 

sprer seg som varme 

i hele kroppen.

Gleden over en liten bit av livet 

som legger seg på riktig plass 

forgyller hele tilværelsen

Endelig kan livet fortsette.


Min kreativitet har vært min kilde i mitt liv, sammen med latter, glede og tårer. Noen ganger alt på en gang. Kreativiteten inne i meg bobler hele tiden over av nye ideer, uttrykk og skaperglede. Det er min måte å leve på, og min måte å uttrykke meg kunstnerisk. Å male er en reise, gi seg rom og åpne opp for en dialog med seg selv.

Mitt uttrykk er figurativt, men ikke naturalistisk eller fra den virkelige verden. 


Når jeg arbeider prøver jeg å få det mørke så mørkt jeg kan, og det lyse, så lyst og varm som jeg kan. Dette gir meg følelsen av at arbeidene mine gjenspeiler livet selv.

Det er ofte store kontraster i våre liv, og det ønsker jeg å materialisere over på lerretet. Med store og små strøk, store koster og små pensler, finner strøkene veien til lerretet i tykke og tynne lag, i akrylmalingens lette uttrykk. 


Verden rundt oss består av et gjennomgripende og altoppslukende mørke. Dette veldige mørket ønsker å dra oss ned i det aller dypeste, som befinner seg langt inne i oss. I dette dypet finnes det ingen tanker, farger eller former og ordene når ikke frem. Dette mørket ønsker vi å gjemme og glemme slik at ingen finner det. 

Men rundt oss er også lyset. Den eneste grunnen til at vi kan se og oppleve. Lyset trenger seg gjennom en liten sprekk i det store mørket og når vi tillater det skjer det en revolusjon. Vi dras oppover og oppover, høyere og høyere mot lyset, mens vi legger det mørke bak oss, etterlatt som et sammenrullet, sort teppe.

Mørket og lyset går hånd i hånd sammen med oss gjennom hele livet.


Mine sommerfuglblomster er et bilde på oss mennesker. Uttrykket er figurativt, men ikke naturalistisk, slik blomster er i virkeligheten. Ingen har vel sett slike blomster, de bare vokser ut fra mitt indre, og manifisterer seg på lerret. Blomstene svever. Helt uten stilk og uten å være rotfast i den mørke jorden, svever de med sine fargerike og kjøttfulle blomsterblader. Blomstene  er fulle av følelser og lar ingen ting holde dem nede i mørket. Vi kan speile oss i de kjøttfylte blomstene som kjemper seg opp mot lyset for å fylles av godthet, varme og fred. Blomstene svever og viser seg som de sterke personlighetene de er skapt til å være.


Jeg ønsker at mine sommerfuglblomster skal gi betrakteren opplevelser, nye tanker, gode følelser og glede til å møte hverdagen med ny styrke.


Jeg er et menneske som lever i nuet.


Vi står i mange ting 

som ikke går over

Vi er ikke opplevelsene

Vi er ikke det negative rundt oss

Vi er ikke diagnosene

Vi er ikke det skrekkelige 

i det dype mørket

Men alt vi står i berører oss 

prøver å bore seg inn i oss

Vi kan velge å la hendelsene 

det vonde 

sykdommer 

diagnoser 

slippe taket og dra sin vei 

ut i uendeligheten 

og lar oss få sveve 

mot det livgivende lyset




Fellesarbeid siste skoledagen



















































Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar